Studiekeuzebeurs West 2019-11-28
‘Door het beursbezoek kreeg ik meer inzicht in wat ik echt wil’

Twijfel je over je studiekeuze? Of heb je zelfs nog geen idee wat je volgende opleiding zal worden? Op 6 en 7 december kom je tijdens Studiekeuzebeurs West een stuk verder met je studiekeuze, als mbo-instellingen, leerwerkbedrijven en hbo’s zich presenteren in Rotterdam Ahoy. ‘Ervaringsdeskundigen’ vertellen waarom hun beursbezoek vorig jaar nuttig was. 

studiekeuze
Studiekeuzebeurs West 2019-11-08
Iylaf geniet van leren in de praktijk

Leren op school én in de praktijk, dat is een ideale combinatie. Iylaf Bayati (17), tweedejaars mbo-student verpleegkunde van het Rotterdamse Albeda, weet het inmiddels uit ervaring. Ze noemt het Albeda ‘mijn tweede thuis’ én een opstap naar een mooie baan waarin ze andere mensen wil helpen. 

mbo
Studiekeuzebeurs West 2019-11-07
Voormalig vluchteling Shadi groeit uit tot mbo-uitblinker

Zijn levensverhaal is even hartverscheurend als ontroerend. Voor Shadi Fakiani (24), die op z’n 17de in z’n eentje het oorlogsgeweld in Syrië ontvluchtte, is Nederland het beloofde land, en zijn mbo-opleiding Toerisme en Recreatie bij ROC Mondriaan in Den Haag een geschenk uit de hemel. ,,Ik wil een voorbeeld zijn voor kinderen die alles hebben verloren.’’

mbo