Corona-update 17 januari 2022

N.a.v. persconferentie 14 januari jl. 

Tijdens de persconferentie van 14 januari werd - naast een aantal andere versoepelingen - aangekondigd dat de mbo’s, hogescholen en universiteiten weer open mogen. Als de ziekenhuis- en ic-opnames verder blijven dalen, wat nu het geval is, verwachten wij dat op 25 januari verdere versoepelingen worden doorgevoerd. Dat stemt ons positief over het doorgaan van Studiekeuzebeurs West op 18 & 19 februari in Rotterdam Ahoy.

Belangrijk om te weten is dat Studiekeuzebeurs West als doorstroomlocatie is aangewezen. De beurs is dus geen evenement. Dat zorgt ervoor dat we waarschijnlijk open kunnen, mochten de maatregelen inderdaad verder versoepeld worden op 25 januari.

Dat is goed nieuws! We merken dat de behoefte aan een fysieke ontmoetingsplek waar het aanbod aan onderwijsinstellingen vergeleken kan worden en in gesprek gegaan kan worden met verschillende scholen, opleidingen en (leer)werkplekken enorm groot is na twee lange corona jaren. Dat is wel gebleken uit de andere beurzen die we in het najaar hebben georganiseerd.

Uiteraard moet de beurs dan wel voor iedereen veilig kunnen plaatsvinden. Dat kan, met een aantal (bekende) maatregelen. De belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Maximum aantal bezoekers;
  • We hanteren aankomsttijden om bezoekersaantallen te spreiden;
  • Extra brede gangpaden;
  • Mondkapjes zijn verplicht;
  • Voor binnenkomst is een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs) verplicht.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en we kijken ernaar uit om elkaar op de beurs te zien! Natuurlijk houden wij je via deze weg op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de beurs. Snel na de persconferentie van 25 januari plaatsen we weer een update, dus we raden je aan om onze website en social media kanalen in de gaten te houden.

Hopelijk tot op 18 en/of 19 februari in Rotterdam Ahoy!