Alles over studiekeuze

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Studiekeuzebeurs West! Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2020 staat Rotterdam Ahoy volledig in het teken van Studiekeuzebeurs West. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.

Op Studiekeuzebeurs West vind je ruim 60 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo en hbo niveau

Studiekeuzebeurs West biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo en hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Bekijk de deelnemerslijst Scoor je gratis e-ticket

Themapleinen

THEMAPLEINEN

Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek.

Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

In gesprek met studenten

In gesprek met studenten

Velen gingen jou voor in dit avontuur. Wandel rustig rond tijdens jouw studiekeuze-expeditie en praat op de stands met studenten van verschillende scholen en opleidingen. Zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar zit en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen.

Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor. Zij weten namelijk precies hoe het is om deze expeditie te ondergaan.

Studiekeuzesessies

STUDIEKEUZE-SESSIES

Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Het is daarom goed om eerst jezelf eens wat beter te leren kennen voordat je een keuze gaat maken. Bezoek daarom de Sterke Punten Training en andere interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd.

De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in de studiekeuzesessie-zaal.

Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats. Bekijk hier het programma.

Studiecoaching

STUDIECOACHING

Liever een 1-op-1 gesprek met een studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuze-adviseur gaat 15 minuten met je in gesprek, waarbij jouw kwaliteiten en voorkeuren centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en weten je goed te adviseren.

Meld je op de beurs aan voor een coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Persoonlijke Plattegrond

PERSOONLIJKE PLATTEGROND

Geen Expeditie Studiekeuze zonder een goede kaart, natuurlijk. Print je persoonlijke plattegrond via iPads, die op een centrale plek op de beurs te vinden zijn. Zo stippel jij jouw perfecte route uit: bekijk de lijst van aanwezige onderwijsinstellingen op de iPads, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct de locaties van de voor jou interessante onderwijsinstellingen op de beursvloer. Weet je nog niet wat je wilt? Maak dan gebruik van de handige keuzehulp in de app.

Druk op print en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold! De Persoonlijke Plattegrond is enkele weken voor de beurs ook online beschikbaar.

Jill Jap-A-Joe
Jill Jap-A-Joe
Oud-bezoeker

,,Ik heb op de beurs gesproken met studenten en docenten van verschillende scholen: zulke gesprekken geven je meer inzicht in de studies. Ik vond het interessant om die ervaringen en die verhalen te horen, ook omdat ik benieuwd was of er misschien iets nóg leukers was dan ik van plan was. En wat ik ook goed vond aan de beurs, was dat je overal erg goed geholpen werd, iedereen was erg vriendelijk.’’

Scoor je gratis e-ticket