Alles over studiekeuze

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2020 staat Rotterdam Ahoy volledig in het teken van Studiekeuzebeurs West. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.

Op Studiekeuzebeurs West vind je ruim 60 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo en hbo niveau

Studiekeuzebeurs West biedt een groot overzicht van opleidingen op zowel mbo als hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Bekijk de deelnemerslijst Gratis aanmelden

Themapleinen

THEMAPLEINEN

Om jou het beursbezoek zo makkelijk mogelijk te maken, is de beurs opgedeeld in diverse themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek.

Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

In gesprek met studenten

In gesprek met studenten

Wandel rustig rond op de beurs en praat met studenten van verschillende scholen en opleidingen, zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar steekt en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen.

Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor.

Studiekeuzesessies

STUDIEKEUZE-SESSIES

Heb je nog geen idee welke richting je op wilt? Leer dan eerst jezelf eens wat beter kennen. Bezoek de interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd.

De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in de studiekeuzesessie-zaal

Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats. Bekijk hier het programma.

Studiecoaching

STUDIECOACHING

1-op-1 in gesprek met een studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuzeadviseur gaat met jou 15 minuten in gesprek, waarbij jouw persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en weten je goed te adviseren.

Meld je op de beurs aan voor een gratis coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Persoonlijke Plattegrond

PERSOONLIJKE PLATTEGROND

Print je persoonlijke plattegrond via handige iPads, die op een centrale plek op de beurs te vinden zijn. Bekijk de lijst van aanwezige onderwijsinstellingen op de iPads, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct de locaties van de voor jou interessante onderwijsinstellingen op de beursvloer.

Druk op print en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold!