vmbo header

Ontdek je droomopleiding op Studiekeuzebeurs West

Begin jij met je studiekeuze of ben je al langer bezig, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Een studie kiezen kan soms aanvoelen als een flinke expeditie. Kom dan naar Studiekeuzebeurs West op 8 & 9 december 2023 in Rotterdam Ahoy. Hier begint jouw ‘Expeditie Studiekeuze’ en vind je BOL en BBL opleidingen van niveau 1 tot en met 4, maar ook leerwerkbedrijven.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Alles op 1 rij: wat kun je doen op de beurs?

  • Bezoek de beurs en praat op de stands met studenten – want wie kan jou beter uitleggen hoe het er tijdens de opleiding aan toe gaat?!

  • Maak kennis met leerwerkbedrijven

  • Ontdek je kwaliteiten tijdens de Sterke Punten Training

  • Ga naar presentaties over interessegebieden

  • Krijg 1-op-1 studiekeuzecoaching

  • Wil jij alvast verder kijken? Ga dan ook eens naar het hbo gedeelte

Meld je gratis aan in 1 minuut

“Op de beurs ben ik op veel nieuwe ideeën gekomen”


Lees het verhaal van Esra


Wil jij net als Esra jouw droomstudie vinden? Bezoek dan Studiekeuzebeurs West op 8 & 9 december 2023 in Rotterdam Ahoy!

Esra, inmiddels bezig aan de mbo-opleiding ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker’, wist nog niet zo goed wat ze wilde studeren. Op de beurs ging er dus een wereld voor haar open. “Ik was in shock: ik wist niet dat er zó veel opleidingen waren, maar gelukkig ben ik op de beurs op veel nieuwe ideeën gekomen.’’

Esra had zich goed en breed georiënteerd op de beurs. “Als je rustig overal rondkijkt en wat vragen stelt, kom je vanzelf verder. Ik vond het ook fijn dat je bij alle stands rustig kon praten met mensen van de opleidingen. Die informatie en verhalen kun je ook gebruiken als klankbord. Je leert van de mening van anderen.’’

Uiteindelijk vond zij daar de opleiding van haar dromen. “Het is best moeilijk om op zo’n jonge leeftijd een keuze te maken. Daarom is de Studiekeuzebeurs een goede startplek om na te denken over je leven.”