ExamenOverzicht

http://www.examenoverzicht.nl/

Standnr: 76

Algemene informatie, Hulp bij studiekeuze

ExamenOverzicht

Wat is ExamenOverzicht?

ExamenOverzicht is het eindexamenplatform voor samenvattingen, oefenvragen, begrippenlijsten en video’s. In 2012 opgericht door drie ondernemende studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, geïnspireerd door hun eigen behoefte aan begrijpelijke samenvattingen van de studievakken. Op de universiteit werd hun vraag beantwoord met samenvattingen die geschreven waren door de beste leerlingen van de studie. Dit bleek een succesvolle formule, die nog niet bestond voor het eindexamen van het voortgezet onderwijs. Met dit inzicht werd ExamenOverzicht geboren als eerste organisatie die samenvattingen geschreven door topleerlingen voor het eindexamen aanbiedt.

Inmiddels werken wij continu aan het verbeteren van onze huidige producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. We verwerken constant nieuwe feedback, verduidelijken begrippen en voegen bijvoorbeeld QR-codes met video links toe. Maar, daar stoppen we niet. We zullen de komende jaren nieuwe producten en hulpmiddelen toevoegen ter voorbereiding op het eindexamen. Zo kunnen we nog meer leerlingen helpen om te slagen voor het eindexamen!

Wat is er dit schooljaar nieuw?

Een nieuw product waarmee we dit examenjaar beginnen, is de ExamenChallenge. De ExamenChallenge is een manier waarop eindexamenleerlingen aan de hand van een gepersonaliseerde online leerroute hun doel bereiken: slagen voor het eindexamen! Ons systeem leert jou kennen en zal je laten focussen op het leren en oefenen van onderdelen waar jij nog moeite mee hebt. Natuurlijk kun je ook punten scoren als je goed presteert, en maken we er met alle examenleerlingen een mooi feestje van. Zo kunnen we nog meer leerlingen helpen bij het pakken van hun diploma. Het diploma dat jou toegang geeft tot jouw vervolgstudie!