Scalda - Maritiem & Logistiek

Scalda - Maritiem & Logistiek

Maritiem

Ben jij op zoek naar een (vervolg)opleiding met afwisseling en avontuur? Dan ben je bij ons aan het goede adres! De maritieme mbo-opleidingen zitten direct aan zee! Je ziet je werk dus gewoon voorbijvaren. Met dit mooie uitzicht is het nooit saai! Je wordt voorbereid op een verantwoordelijke en uitdagende baan in de maritieme techniek sector en je krijgt de kans om de wereld te verkennen. Met onze opleidingen liggen de kansen op een mooie carrière direct binnen je bereik. Ben jij er klaar voor?

Welke opleiding past bij jou?

Bij de opleiding Maritiem Officier alle schepen, Nautisch of Technisch ga je aan de slag als officier op de koopvaardij. Tijdens je specialisatie kun je doorgroeien tot de eindrang kapitein of hoofdwerktuigkundige (HWTK). Liever op kleine schepen aan de slag? Dat kan bij de opleiding Maritiem Officier kleine schepen, Nautisch of Technisch. Tijdens deze maritieme opleiding vaar je op schepen van maximaal 3000 GT en/of kW. Je kunt hierbij zowel in de machinekamer als op de brug werken.

Zie jij het zitten om op containerschepen, tankers of duwstellen te werken? Dit zijn binnenvaartschepen waarmee goederen en personen worden vervoerd over de binnenwateren in Europa. Als Matroos Binnenvaart werk je als ondersteuning voor de Kapitein Binnenvaart en/of de Schipper Binnenvaart. Klaar voor een geavanceerde hightechindustrie? In de visserij kom je terecht op schepen die zijn voorzien van de allernieuwste snufjes op het gebied van veiligheid, communicatie en navigatie. Behalve liefde voor de visserij, heb je ook zeker gevoel voor techniek nodig. Herken jij jezelf daarin? Dan kun je gaan voor de opleiding Maritiem Officier Kleine Schepen Visserij (SW5) of Stuurman werktuigkundige zeevisvaart werkgebied SW6.

Kies één van deze opleidingen en ontwikkel jezelf tot professional in de maritieme sector en ontdek de hele wereld!