Scheepvaart en Transport College

Scheepvaart en Transport College

Varen, vervoeren, organiseren & techniek. Welkom in de grenzeloze wereld van STC mbo college. Als je een mbo-opleiding bij ons volgt, ligt de wereld aan je voeten.

We hebben alle opleidingen ondergebracht in vier kleinschalige colleges waar alles draait om je toekomstige carrière:

Wat je sterke punt of ambities ook zijn, er is in de havensector altijd wel een beroep dat bij je past. Van denken tot doen en van administratief tot operationeel.  Werken in de haven betekent werken in een internationale omgeving die dag en nacht doordraait. 

Onder het STC mbo college Logistiek & Vervoer vallen alle opleidingen die gaan over het organiseren, plannen en vervoeren van goederen én mensen. Je leert je plek te vinden in de wereldwijde keten die ervoor zorgt dat een schoen uit China uiteindelijk aan jouw voet in Nederland terecht komt.

Varen aan boord van een cruiseschip, viskotter of binnenvaartschip. Sleutelen aan een scheepsmotor of meebouwen aan een superjacht. In het STC mbo college Maritiem & Techniek hebben we alle opleidingen verzameld die te maken hebben met het water. 

Het STC mbo college Procestechniek & Maintenance  biedt opleidingen voor iedereen die graag denkt én doet! Je leert er hoe je ervoor zorgt dat ingewikkelde installaties blijven werken. Daar kan je alle kanten mee op, van werken in een petrochemische fabriek tot het onderhouden van windmolenparken op zee.