STC mbo college

STC mbo college

Welkom in de machtig mooie wereld van het STC! 

Past een indrukwekkende of stoere werkomgeving bij jou? Met megaschepen en magazijnen. Grote vrachtwagens en vliegtuigen. Maar ook uitdagende planningen en internationale zakelijke deals. Met onze opleidingen kan je op veel plekken terecht!

Ontdek de wereld van:  

Het STC is de grootste opleider in Nederland voor scheepvaart-, logistiek-, transport- en havenvakmensen. Van jong tot oud. Van vmbo en mbo, tot hbo, master en trainingen. Voor kantoor en voor de kade. Hier word je opgeleid voor machtig mooie beroepen.   

Leren door te doen 
We geloven bij het STC dat je het beste leert door te doen. Daarom hebben we eigen opleidingsschepen, een oefenfabriek en het grootste simulatorenpark van Europa waar je veilig vaardigheden kunt aanleren. Als je de theorie begrijpt, ga je oefenen in de praktijk. Onze vestigingen liggen midden in het werkveld tussen de bedrijven waar je stage gaat lopen of aan het werk gaat later. Onze docenten komen dan ook vaak uit de praktijk en kunnen uit eigen ervaring vertellen hoe het is om bijvoorbeeld door het Suez-kanaal te varen, een groot magazijn te managen of een schip te beladen met duizenden containers. 

Wat word ik straks? 
Wij leiden kapiteins op voor de zeevaart, binnenvaart, visserij of waterbouw, maar ook technisch specialisten die gezamenlijk het schip naar de bestemming brengen. Procesoperators en onderhoudstechnici, die samen complexe installaties als waterzuiveringen en windparken draaiend houden. Medewerkers en teamleiders van magazijnen, warehouses en de haven, die samen de bezorging van duizenden pakketjes snel en veilig regelen. Supervisors die dit proces aansturen en zorgen dat er geld wordt verdiend. Maar ook commerciële onderhandelaars, die wereldwijde transportcontracten afsluiten.   
 
Machtig mooie wereld in beweging 
Stuk voor stuk vakmensen die dag in dag uit aan de slag gaan. Vanuit hun kantoor, vrachtwagen, schip, trein, magazijn of installatie. Om samen een machtig mooie wereld in beweging te brengen én te houden. Wil jij dat ook? Kom aan boord! Meer informatie vind je op: www.stc.nl.