Veelgestelde vragen

Versie 16/02/2022

Onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden worden zo goed mogelijk up-to-date gehouden.

• Gaat de beurs gewoon door in verband met storm Eunice?
In verband met de storm die vrijdag 18 februari over Nederland trekt hebben wij besloten de beurs op vrijdag om 14:00 uur te sluiten. Vrijdag is de beurs dus van 10:00 tot 14:00 uur geopend. Zaterdag gelden de reguliere tijden van 10:00 tot 16:00 uur. Ben je in de gelegenheid om morgen naar de beurs te komen dan raden wij dit aan. Je hoeft je tijdsblok NIET te wijzigen. Met het ticket van vrijdag kun je de beurs ook op zaterdag bezoeken.

• Kan ik met mijn ticket ook op een ander tijdstip of andere dag komen? 
Heb je een vrijdag-ticket en ben je in de gelegenheid om zaterdag naar de beurs te komen dan raden wij je aan om zaterdag te komen. Je hoeft je tijdsblok NIET te wijzigen. Met het ticket van vrijdag kun je de beurs ook op zaterdag bezoeken.

Had jij je aangemeld voor het tijdsblok van 14:00 - 16:00 uur op vrijdag? Dan mag je dus ook eerder op vrijdag, of op zaterdag komen.

• Waar en wanneer is de volgende editie van Studiekeuzebeurs West?
De eerstvolgende editie van Studiekeuzebeurs West vindt plaats op 18 & 19 februari 2022 in Rotterdam Ahoy. De beurs zou eigenlijk 10 & 11 december 2021 plaatsvinden, maar deze is vanwege de destijds geldende corona-maatregelen verplaatst.

• Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om de beurs te bezoeken?
Ja, vanwege de maatregelen is de beurs alleen te bezoeken op vertoon van je coronatoegangsbewijs (3G) bij de entree. Volgens de huidige maatregelen komen een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve uitslag daarvoor in aanmerking. Ben je gevaccineerd of heb je een herstelbewijs? Dan is een negatieve testuitslag NIET nodig. Er geldt GEEN 1G beleid.

Moet ik een identiteitsbewijs laten zien bij het coronatoegangsbewijs?
Ja, bezoekers (vanaf 14 jaar) dienen naast het coronatoegangsbewijs een geldig ID-bewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) te tonen. 

Is het dragen van een mondkapje tijdens de beurs verplicht?
Nee, vanaf 18 februari is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen. Mocht je je er prettiger bij voelen om dit wel te doen, dan mag dat uiteraard wel.

• Is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden?
Nee, vanaf 18 februari komt de anderhalvemeter-regel te vervallen. 

• Hoe zit het met het lezingenprogramma, zoals de studiekeuzesessies?
Het lezingenprogramma komt helaas te vervallen. Wel kun je nog steeds 1-op-1 coaching krijgen van professionele studiekeuzecoaches. 

• Welke maatregelen hebben jullie getroffen voor een veilige beurs?
Iedereen dient een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de entree. Daarnaast spreiden we de drukte door te werken met aankomsttijdblokken van twee uur en werken. Verder is het gehele lezingenprogramma (inclusief studiekeuzesessies) geschrapt. Ook vind je op diverse locaties op de beursvloer desinfectiemiddelen. Tot slot, open deur: daarnaast drukken we je op het hart om thuis te blijven bij klachten. 

Ook gaat de beurs op vrijdag om 14:00 uur dicht in verband met storm Eunice die op vrijdag over het land trekt. 

• De aankomsttijden zijn aangegeven in blokken van twee uur. Moet ik dan de beurs verlaten na twee uur?
Nee hoor! De aankomsttijden gelden alleen voor binnenkomst. Je hebt dus twee uur de tijd om binnen te komen. En als je eenmaal binnen bent, dan mag je tot 16:00 (of vrijdag op 14:00) uur op de beurs blijven. 

• Kan ik mijn aankomsttijd wijzigen? 
Ja, dat kan. Als jij je hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail. Onderaan deze mail staat een link waarmee je de aankomsttijd kunt wijzigen.

•  Is het mogelijk om mijn aanmelding te annuleren?
Dat kan zeker. Als jij je hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail. Daarin vind je een link waarmee jij je kunt afmelden. Dus als je niet kunt komen, meld je dan wel even af dan weten we dat je er niet bij bent.

• Ik wil tijdens de beurs graag in gesprek gaan met een studiekeuzecoach. Moet ik me daar van tevoren voor aanmelden?
Nee. Je kunt je pas aanmelden voor een coachgesprek als je op de beurs bent. Loop naar de balie en meld je aan.

Bekijk hier de veelgestelde vragen voor Decanen/Mentoren