hbo header

Ga aan de slag met je studiekeuze op Studiekeuzebeurs West

Het maken van een studiekeuze is niet makkelijk en kan een hele expeditie zijn, laat staan ermee beginnen. Het kan aanvoelen als een behoorlijke expeditie. Dat snappen wij. Daarom hebben wij iets voor jou: Studiekeuzebeurs West. Op 8 & 9 december 2023 in Rotterdam Ahoy kun jij je (breed) oriënteren op je studiekeuze. Kortom: hier vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw ‘expeditie studiekeuze’ te kickstarten en uiteindelijk jouw studiekeuze match te maken.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Alles op 1 rij: wat kun je doen op de beurs?

  • Bezoek het hbo-gedeelte en praat op de stands met studenten – want wie kan jou beter uitleggen hoe het er tijdens de opleiding aan toe gaat?!

  • Kom er achter of het mbo iets voor jou is in het mbo geeelte

  • Ontdek je kwaliteiten tijdens de Sterke Punten Training

  • Ga naar een presentatie over interessegebieden

  • Bezoek studiekeuze-sessies o.a. over studeren in het hoger onderwijs en financiën

  • Krijg 1-op-1 studiekeuzecoaching

  • Vind informatie over een tussenjaar of een studie in het buitenland

Meld je gratis aan in 1 minuut

“Het beursbezoek met school was voor mij supernuttig”


Lees het verhaal van Sjoerd


Wil jij net als Sjoerd jouw droomstudie vinden? Bezoek dan Studiekeuzebeurs West op 8 & 9 december 2023 in Rotterdam Ahoy!
 

Sjoerd was bij Studiekeuzebeurs West. “We zijn met school naar de beurs geweest en dat was voor mij supernuttig. Ik had voorafgaand aan de beurs al wat vooronderzoek gedaan en wist dat Defensie ook een stand had.” Dat kwam goed uit, want Sjoerd heeft als grote droom ‘vlieger worden bij Defensie’. Bij het beursbezoek werd het innerlijke vuurtje bij Sjoerd verder aangewakkerd.

De vliegeropleiding bij Defensie is een zware opleiding en niet iedereen kan er zomaar terecht. Daarom was het volgens Sjoerd goed dat hij op de beurs ook mogelijkheden voor plan B ontdekte. “Op de beurs stonden ook andere vliegacademies, dus daar heb ik me ook laten informeren. Ook die verhalen klonken goed, Maar Defensie blijft mijn eerste keuze.”

Hoewel Sjoerd met een duidelijk plan naar de beurs afreisde, adviseert hij scholieren die nog geen idee hebben over hun vervolgopleiding wél naar de beurs te gaan. Sjoerd: “Een sterk punt is dat er zoveel opleidingen zijn die zich in de stands presenteren. Op de beurs vind je alle opleidingen dicht bij elkaar.”